Welcome to Contra Krugman!

2 October 2015     |     Tom Woods     |     16

The show is finally here! We’ll be posting on this blog from time to time, so stay tuned. But the heart of the site is the podcast, so check it out!

Share this post:Digg thisShare on FacebookGoogle+Share on LinkedInPin on PinterestShare on StumbleUponTweet about this on Twitter
 • http://www.reddit.com/r/DotA2/ Fresh Babe

  Great podcast!

  • C. Davis

   Bob are you complimenting your own show from a fake account?

   • http://theaustrianview.com C.Jay Engel

    Actually no, that’s the real Bob. Everything else is fiction.

   • http://www.reddit.com/r/DotA2/ Fresh Babe

    This is not a fake account. I mean, I’m a real person behind it. I just don’t want to display my real name or face. I’m from Sweden, so I doubt it’s Bob.

 • Luke

  Could you publish the RSS feed for the podcast for those of us that don’t use sticker or iTunes? Thanks!

  • http://www.TomWoods.com Tom Woods

   There’s an RSS icon alongside the social media buttons at the bottom of the page.

   • Luke

    Cue sheepish walk of shame…. Thank you…

  • https://disqus.com/home/channel/leftvsright/ Ohio Historian

   I get it through player.fm. https://player.fm Works great. Seems to post nearly as fast as this page.

 • BongBong

  Suggested title for your next book Tom… “PAUL KRUGMAN IS WRONG.”

  • http://www.waarheiddelen.nl/index.html Intuïtie Trainer

   Dit jaar is cruciaal voor menig politiek leider om zich snel te verdiepen in de geheimen van de ‘Logica van de 1’.

   http://www.volkskrant.nl/opinie/uw-pensioen-vormt-ongewild-een-gevaar-voor-de-toekomst~a3907288/

   In plaats van ‘om een nieuw klimaatverdrag te sluiten om de opwarming van de aarde te beperken’, kan men beter inzetten op een cultuur van waarheiddelen. Onze @MinPres is nu het collectief geweten van Nederland aan het informeren over de laatste stand van de 3e SpinozaGolf en later vandaag mogen D66 en de PVV gaan reAgeren op het feit dat de ECB het IMF aan het uitkopen is.

   http://www.zerohedge.com/news/2015-03-15/shocking-ecb-has-now-doubled-its-lending-greece

   It must be quite busy at the ECB’s headquarters in Frankfurt these days as not only did the ECB kick off its first (official) round of Quantitative Easing, it’s still front-running on Greece’s rescue. In its Q&A session with journalists, ECB president Mario Draghi confirmed the ECB has stepped up its efforts to keep Greece in the Eurozone, as it has roughly doubled its lending in just 6-8 weeks time. This means that since Syriza has won the Greek elections in January, the ECB had to step in to save the Greek economy and financial system from collapsing.

   @GuusjA: “De ‘Logica van de 1’ beïnvloedt de Toekomst”.

   Diederik Samsom op 14 oktober 2015: “Wie de afgelopen tijd Nederland louter via de televisie en kranten bekeek, kreeg de indruk van een diep verdeeld land, waar bewoners en politici met scherpe meningsverschillen recht tegenover elkaar staan. Een land waar we in een tijd dat de nood hoog is, er niet samen uit komen.”

   http://www.pvda.nl/berichten/2015/10/Samen+werken+aan+oplossingen

   Carl0 op 16 oktober 2015: “Het meningsverschil tussen de mensheid en politici heeft te maken dat ‘politici denken dat er een zoektocht nodig is naar de best mogelijke manier om om te gaan met de vluchtelingenstromen’. De opdracht van de @RaadvanState aan de StatenGeneraal is om ons nooit te laten verdelen. Veel mannen, vrouwen en kinderen zoeken een veilig heenkomen, omdat de VN weigert om recht te spreken in lijn met de wiskundige definitie van de absolute waarheid. Met een monetair gefinancierde onvoorwaardelijk basisinkomen, kunnen mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld en vervolging gewoon kiezen in welke RuimteTijd ze willen leven.”

   Diederik Samsom op 14 oktober 2015: “Dat vraagt dat mensen met een verblijfsvergunning snel een woning kunnen krijgen. En dus moet er worden bijgebouwd. In hoog tempo. Zonder al te veel poespas. De PvdA deed daarom vorige week voorstellen voor veel nieuwe huizen. Het kabinet presenteerde een idee waarmee gemeenten tijdelijk kleine groepen mensen uit de asielopvang onderdak konden bieden. Zo moet dat: samen zoeken naar een oplossing. En laten we de fouten uit het verleden niet herhalen en met vereende krachten de integratie van hen die hier mogen blijven meteen ter hand nemen. Eerder beginnen met taal, meteen beginnen met de voorlichting over de normen en waarden van dit mooie land en het sneller erkennen van diploma’s.”

   Carl0 op 16 oktober 2015: “In China en Spanje staat veel vastgoed leeg, dus waarom worden die plekken niet bezet. In ieder geval kan Diederik Samsom worden vervolgd voor het overtreden van de grondwet “U MAG NIET DISCRIMINEREN”. Hij wil namelijk een betere grensbewaking aan onze buitengrenzen, registratie van vluchtelingen die zich in Griekenland en Italië melden en een effectief terugkeerbeleid voor hen die niet mogen blijven. In feite gaat hij op de HEILIGE STOEL van de ‘1’ zitten om zo tot een ‘rechtvaardige verdeling van degenen die wel mogen blijven’ te komen.”

   De conclusie gisteren bij Café SpinnerS was dat ‘gelukzoekers met een @basisinkomen’ zich gewoon op vrijdag 27 en zaterdag 28 november kunnen melden in de Jaarbeurs te Utrecht. De carrièrebeurs is namelijk de ultieme kans om kennis te maken met veel topwerkgevers!

   https://www.carrierebeurs.nl/

   Op 7 oktober 2015 spraken de Duitse bondskanselier Merkel en de Franse president Hollande spreken het Europees Parlement in Straatsburg toe. Dat ze niet spraken over de invoering van het systeem ‘Leven en Laten Leven’ had te maken met …..?!?!?

   http://nos.nl/artikel/2061747-uitzonderlijk-moment-merkel-en-hollande-samen-voor-europees-parlement.html

   In de notitie van 28 september 2015 stond dat @DNB “bezorgd is over de kwetsbaarheid van de opgebouwde pensioenen” (bij een ongecontroleerde ParadigmaCHANGE naar het systeem ‘Leven en Laten Leven’).

   http://www.nrc.nl/nieuws/2015/10/07/loonakkoord-ambtenaren-onder-druk-na-kritiek-van-dnb-en-abp/?utm_campaign=Feed%3A+NrcHandelsbladVoorpagina+%28nrc.nl+-+nieuws%29&utm_source=feedburner&utm_medium=feed

   HoffelijkeYvonne wist al te schrijven dat ‘@DNB met het zweet in de handen de ontwikkelingen in netwerk WitteGejT gade slaat’.

   HoffelijkeYvonne: “De toezichthouder op de financiële sector ziet de risico’s op een nieuwe mondiale beurskrach duidelijk toenemen. In een risicoanalyse die DNB vandaag heeft gepubliceerd wijst het instituut met de beschuldigende vinger naar de centrale banken. Hun beleid (extreem lage rente, geldkraan wijd open) vergroot de kans op ongelukken, aldus de DNB-economen.”

   http://www.volkskrant.nl/economie/dnb-nervositeit-op-markten-slecht-teken~a4158167/

   Carl0 weet dat de DNB-economen niet thuis zijn in de ‘Logica van de 1’. Voor netwerk Juncker de moeilijke taak om de SCHULD=H00P-religie in te ruilen voor het GELD=ZUURSTOF-paradigma.

   DNB-president Klaas Knot: “We hebben de laatste tijd op de beurzen forse prijsaanpassingen gezien en dat heeft alles te maken met het beleid van de centrale banken. Door dat beleid zijn beleggers meer risico’s gaan nemen. Dat beleid heeft daardoor ook de risico’s op zeepbelvorming op de beurzen vergroot.”

   © ANP: “Knot heeft zich begin dit jaar publiekelijk gedistantieerd van het besluit van de Europese Centrale Bank om de Europese economie aan te jagen met een gratis geldvloed van honderden miljarden euro’s (kwantitatieve verruiming). Knot, die in het ECB-bestuur zit, stemde met enkele andere bestuurders tegen dit gelddrukprogramma, maar kreeg de meerderheid tegen zich. Sindsdien laat Knot zich (enigszins omfloerst, zoals het centrale bankiers betaamt) geregeld kritisch uit over het beleid van de centrale banken. Die gaan op dit moment allemaal door roeien en ruiten om de economie aan te jagen en de beurzen op te peppen met ‘onconventionele maatregelen’.”

   Carl0 op 16 oktober 2015: “KnottigeKlaas mocht van netwerk @MinPres alleen de president van @DNB worden, indien hij heel discreet al wat DNB-economen ging inwijden in de werking van het systeem ‘Leven en Laten Leven’. Dit is de reden dat er nog geen debat is gevoerd over het ID van een monetair gefinancierde onvoorwaardelijk @basisinkomen. Het feit dat KnottigeKlaas nog steeds waarschuwt voor een hogere rente is het teken dat hij niets mag vertellen over het RENTE=BELASTING-plan van Stichting Met Elkaar.”

   © ANP: “Als de centrale banken de rente op een gegeven moment weer verhogen, wat volgens Knot onvermijdelijk is, zijn de gevolgen voor de financiële markten niet te overzien. Bij wijze van positieve noot wijst DNB er wel op dat de verhoogde eisen voor banken het financiële systeem weerbaarder hebben gemaakt tegen een nieuwe financiële crisis. Daar staat dan weer tegenover dat koersbewegingen op de beurzen steeds meer correlatie vertonen, aldus DNB. Dus als de grondstoffenprijzen dalen, dalen ook de prijzen van andere effecten. ‘De afgelopen jaren lijken de besmettingsrisico’s op de financiële markten te zijn toegenomen. Tegen deze achtergrond kunnen schokken al snel resulteren in forse prijsaanpassingen’, schrijft DNB in zijn risicoanalyse.”

   Carl0 op 16 oktober 2015: “Sinds wanneer fungeerde ERIKA ook als ‘sPion van de 1’: Wie was hier allemaal van op de hoogte?!?!?”

   ———- Doorgestuurd bericht ———-

   Van: 7 oktober 2015

   Netwerk @SuperWil: “Als het gaat over monetair beleid is de Federal Reserve eerder een volger”.

 • Bob_Robert

  I think it would be a good idea to put the date on the episode list, either along with or in place of the “episode number”.

  Just a thought. Easier to know if I’ve already listened to it that way.

 • http://www.whitehouse.gov/ Baroke Insane Owebama

  Bernie is pretty cool for a white dude! Just wish he was a Democrat.

 • Commentizer

  This podcast will be especially welcome for people like me who grew disgusted with Krugman’s columns years ago, and who therefore stopped reading them.

  I don’t want to lose touch with current Leftist thinking, but I don’t want to spend the time it takes to keep up with it. This podcast presents the ideal solution — a summary of what he is saying, combined with an immediate dose of common sense that will serve as an antidote to the toxins he is secreting.

 • https://www.facebook.com/david.rogers.hunt David_Rogers_Hunt

  Could you put buttons on each episode so that I can go the the next or previous episode without having to leave the episode page? It would also be nice if a rollover label could show the title of the referenced episode.

  Also, I would appreciate knowing how long a program is before I listen to it, how much time has passed while listening, how much time remains, and leaving a bookmark on where I am in a program in case I have to leave and come back.

  This would also be a good idea on Tom Wood’s regular podcasts.

  Anyway,… great stuff! So far it is way over my head, but, hopefully, as I listen to more episodes, I will have a better understanding.

  I hope, at some point, it would be possible to create a list of maxims upon which Tom Woods, Robert P. Murphy, & Paul Krugman all agree upon, and another list of maxims upon which you don’t agree upon. That would give the rest of us a good perspective from which to judge your respective positions.

 • Eugene J.

  Finally I gave up and decided to press this juicy “Notify me” button… It almost made me cry. All the small things. Simply brilliant!

  Great job, senpai =^_^=

 • https://disqus.com/home/channel/leftvsright/ Ohio Historian

  I am looking forward to 181, which I hope is on Krugman’s column on Tuesday, “Getting Real About Rural America”. I think that you could hit a home run on that one just by comparing it to how URBAN America has not been helped by lieberal programs.